Stage vacature

Stage bij het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag 

 

Over ons

 

Het Kenniscentrum is opgezet om een brug te slaan tussen de wetenschap en de praktijk. Wij zijn verbonden aan de sectie Sociale, Economische en Organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden en gevestigd in de binnenstad van Leiden, in het monumentale pand van het voormalige weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht. Onze focus ligt op het ontwikkelen, toepassen en delen van wetenschappelijke kennis over (economisch) gedrag. Economisch gedrag bedoelen we in de breedste zin van het woord: het kan gaan over financieel gedrag, maar ook gedrag met indirecte economische gevolgen, zoals gedrag rond duurzaamheid of gezondheid.

 

Het team

Ons vaste team bestaat uit vijf medewerkers, zij zijn de centrale figuren in onze werkzaamheden. Daarnaast zijn een groot aantal onderzoekers van Universiteit Leiden bij ons aangesloten als wetenschappelijk experts; zij verlenen ons hun expertise in verschillende projecten. Ook zijn een aantal promovendi bij het Kenniscentrum aangesloten.

 

Meer informatie over ons Kenniscentrum vind je op www.kcpeg.nl.

 

Wat ga jij doen?

Als stagiair word je onderdeel van het vaste team. Afhankelijk van de projecten die we op dat moment hebben en jouw eigen leerdoelen zal je aansluiten bij een of meer projecten. Het kan gaan om onderzoek, het ontwikkelen van trainingen of het toepassen van gedragsinzichten in de vorm van interventies.

 

Een voorbeeld is een onderzoek dat we doen in opdracht van het WODC over cybersecurity. De komende tijd gaan we ons bezig houden met het ontwerpen en testen van een interventie, met als doel dat mensen zich online veiliger gaan gedragen (denk aan wachtwoordbeheer of het delen van persoonlijke gegevens). In een project liggen veel werkzaamheden voor jou als stagiair. Je werkt zij aan zij met experts in het veld en werkt mee aan onderzoek met mogelijke implicaties voor beleid.

 

Even praktisch

 

Locatie

Wij werken afwisselend op locatie en thuis. Dit hangt af van de regels rond covid-19 en ieders persoonlijke voorkeur. Ons kantoor zit in het Weeshuis op de Hooglandse kerkgracht 17H in Leiden.

 

Duur van de stage en uren per week

Dat bespreken we samen. We willen in ieder geval graag dat je minimaal 20 uur per week beschikbaar bent. 

 

Compensatie

€315 per maand bij een 38-urige werkweek.

 

Voertaal

Nederlands

 

Interesse?

Stuur jouw motivatie en CV naar a.van.der.vliet@fsw.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info