Behaviour Insight Team University Leiden

Het BIT UL is een initiatief vanuit het Kenniscentrum. Het team richt zich op het oplossen van gedragsvraagstukken die zich voordoen op de Universiteit Leiden.

 

Wie is BIT UL?

BIT UL bestaat op dit moment uit drie studenten van de Research Master Psychologie en twee onderzoekers en adviseurs van het Kenniscentrum. Op dit moment werken de volgende drie studenten mee aan het project: Laura Jimmink, Nicolas Kurtenbach en Sofia Conde. Alle drie lopen zij stage bij het Kenniscentrum, waarbij het BIT UL onderdeel is van hun stagetraject.

 

Met welke gedragsvraagstukken houdt het team zich nu bezig?

De studenten houden zich bezig met vraagstukken binnen de Universiteit Leiden, zoals:

  • Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers de verwarming uit en de ramen dicht doen wanneer zij een kamer/zaal verlaten voor de rest van de dag?
  • Wat zijn de redenen dat medewerkers hun laptop niet vergrendelen wanneer zij deze (kort) achterlaten en geen sterke wachtwoorden gebruiken?
  • Hoe zorg je ervoor mensen de zuurkasten niet onnodig op hoge ventilatie laten staan?

 

Woorden van onze BIT UL’ers

 

Sofia Conde: “Het is spannend om een deel uit te maken van nieuwe projecten die de inzichten van mijn master gebruiken om problemen in de universiteit aan te pakken. Het biedt mij een meer toegepaste benadering van mijn studie met een grote maatschappelijke impact. De betrokkenen zijn ook erg behulpzaam en geïnteresseerd, en ik heb het gevoel dat mijn kennis relevant, nuttig, en gewaardeerd is, wat veel voldoening geeft.”

 

 

Laura Jimmink: “Het is fijn dat wat wij doen ook echt een impact kan hebben. De resultaten van onze projecten kunnen de universiteit nuttige inzichten bieden in hoe bepaalde wenselijke gedragingen gestimuleerd kunnen worden. Verder is het top dat de andere mensen die betrokken zijn bij onze projecten, zoals onze contactpersonen bij de faculteiten, veel interesse tonen in de projecten en erg bereid zijn om te helpen.”

 

 

Nicolas Kurtenbach: “Ik duik graag in nieuwe onderwerpen en had aan het begin van de stage niet verwacht dat ik zoveel over zuurkasten zou weten. Verder is de potentiële impact van het project enorm (Harvard meldt dat ze elk jaar 200.000 $ besparen door interventies in zuurkasten). Dit is dus een briljant project dat laat zien wat voor impact sociale psychologie kan hebben op het verbeteren van ons dagelijks leven op soms onverwachte manieren.”

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info