Herfstsymposium: schulden en financiële stress bij jongeren

Gratis

Op 14 oktober organiseren wij ons eerste herfstsymposium! Het onderwerp is schulden en financiële stress bij jongeren. Hiermee sluiten wij aan bij onze expertise over financiële stress en verdiepen wij onze kennis door het te hebben over een belangrijke groep: jongeren. Steeds meer jongeren kampen met financiële problemen of schulden. Dit kan ze tot ver in hun volwassen leven blijven volgen. Daarom is het belangrijk om schulden en financiële stress bij jongeren te begrijpen. Zodat we kunnen helpen of, nog beter, problemen kunnen voorkomen.

 

Sprekers:

We zullen het onderwerp belichten vanuit verschillende kanten, waarbij zowel inzichten vanuit de praktijk als de wetenschap aan bod komen. Sprekers zijn Roeland van Geuns (Lector Armoede Interventies, Hogeschool van Amsterdam), Erica Samson en Nienke Heeres (SHout Leiden / Cardea Jeugdhulp), Wouter van den Bos (Neurowetenschapper en ontwikkelingspsycholoog, Universiteit van Amsterdam) en Wilco van Dijk (Hoogleraar Psychologie, Universiteit Leiden). Daarnaast komt een ervaringsdeskundige haar verhaal doen. 

 

Locatie:

Het symposium zal plaatsvinden op het Weeshuis in Leiden, Hooglandse Kerkgracht 17H. Op 15 minuten lopen vanaf Station Leiden Centraal. 

 

Deelname:

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op locatie deel te nemen, dan kunt u ook vanuit huis meedoen. Het symposium wordt live gestreamd.

 

Tijd:

We zullen beginnen met inloop en lunch vanaf 12:30. Het symposium zelf start om 13:15 en zal duren tot 17:00.

 

Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info