Behavioural Insights Team Universiteit Leiden

Het BIT UL is een initiatief vanuit het Kenniscentrum. Het team richt zich op het oplossen van gedragsvraagstukken die zich voordoen binnen de Universiteit Leiden.

 

Wie zitten er in BIT UL?

BIT UL bestaat uit een team van ervaren onderzoekers/adviseurs van het Kenniscentrum.

 

Wat doet BIT UL?

BIT UL geeft advies op basis van stappen die belangrijk zijn bij het oplossen van een gedragsvraagstuk: formuleren van het probleem, onderzoeken welke gedragsmechanismen mogelijk een rol spelen, ontwikkelen van een gedragsinterventie en de interventie testen in de praktijk.

Het team houdt zich bezig met vraagstukken over gedragsverandering binnen de Universiteit Leiden, zoals:

  • Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers de verwarming uit en de ramen dicht doen wanneer zij een kamer/zaal verlaten voor de rest van de dag?
  • Wat zijn de redenen dat medewerkers hun laptop niet vergrendelen wanneer zij deze (kort) achterlaten en geen sterke wachtwoorden gebruiken?
  • Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de zuurkasten niet onnodig op hoge ventilatie laten staan?
  • Hoe stimuleert de Universiteit Leiden keuzes van academische staf om internationaal met de trein te reizen in plaats van het vliegtuig?


Contact
BIT UL doet alleen opdrachten voor de Universiteit Leiden. Wil je meer weten? Of heb jij een project binnen de universiteit waar BIT UL bij kan helpen? Neem dan contact op met Hannah de Boer of Alien van der Vliet.

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info