Lentesymposium: Iedereen doet mee, toch?

Gratis

Een symposium over burgerperspectief en -participatie.

 

Na een succesvol herfstsymposium afgelopen jaar, organiseren wij op dinsdag 17 mei ons eerste lentesymposium! Het onderwerp is burgerperspectief en -participatie. In een interactief programma geven onze sprekers hun kijk op dit onderwerp vanuit praktijk, beleid en wetenschap. Dit symposium is onderdeel van Leiden 2022 European City of Science.

 

Sprekers tijdens het symposium zijn:

 

Bart van de Ven

‘Chief Listening Officer’ en eigenaar van TrueTalk. TrueTalk helpt organisaties om zelf klantinzichten op te doen. Hun wapen? Het echte gesprek.

 

Bart neemt u mee in de voorbereidingen van zijn sessie. Het liefst is hij ‘de zender’. Maar een sessie over participatie vereist ook ‘input van de aanwezigen’. Ingewikkeld en intrigerend tegelijk.

 

Eveline Crone

Hoogleraar Developmental Neuroscience in Society (Erasmus Universiteit Rotterdam)

 

Eveline doet fundamenteel hersenonderzoek met maatschappelijke impact. Via het programma ‘the facts-take action’ verbindt zij wetenschappelijke kennis over adolescenten met maatschappelijke vraagstukken door jongerenparticipatie, co-creatie en living labs. 

 

Ineke den Heijer

Manager Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving en MT-lid Directie Participatie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

 

Ineke zal ingaan op de verbinding tussen overheid en samenleving en over de randvoorwaarden op orde krijgen en houden voor participatie.

 

Iris Burgers en Esther Starkenburg

Architectuurhistorici verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam

 

Iris en Esther bespreken hun onderzoek naar het perspectief van bewoners in de nieuwbouwwijken en stadsvernieuwingsgebieden die in de jaren 1970-1990 zijn gebouwd. 

 

Olaf Simonse

Programmamanager emotioneel herstel toeslagen bij het ministerie van Financiën en promovendus bij het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag

 

Zowel in zijn beleidswerk als wetenschappelijk onderzoek probeert Olaf burgers die zich buiten de ‘bubbel’ van wetenschappers en beleidsmakers bevinden een stem te geven. Hierdoor voelen zij zich gehoord en wordt onderzoek en beleid kwalitatief beter.

 

Locatie:

Het symposium is in het Utopa-Weeshuis in Leiden, Hooglandse Kerkgracht 17. Op 20 minuten lopen vanaf Station Leiden Centraal. 

 

Live stream:

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar Leiden te komen, dan kunt u ook vanaf een andere locatie deelnemen via onze live stream. Hiervoor kunt u deze link volgen: Lentesymposium live stream

 

Tijd:

We zullen beginnen met inloop en koffie/thee vanaf 12:30. Het symposium zelf start om 13:00 en zal duren tot 17:00. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een drankje. 

 

Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier. Deelname is gratis

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info