Event Gezondheidsverschillen & Stress

Gratis

Gezondheidsverschillen verminderen? Pak stress aan

 

Dit is evenement was op 11 oktober 2022 en is afgelopen. Wil je de columns teruglezen die zijn voorgedragen bij dit evenement? Klik dan verder:

 

Er bestaan overduidelijk verschillen in gezondheid tussen sociale groepen. Is het zo dat verschillen in (financiële en andere types) stress ten grondslag liggen aan deze gezondheidsverschillen? En moet daarom vooral ingezet worden op het voorkomen en behandelen van stress om gezondheidsverschillen te verminderen? Of is hier een totaal andere aanpak voor nodig?

 

Deze vragen staan centraal tijdens dit event over gezondheid en stress wat wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag, de Universiteit Leiden en het Leiden Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het kader van Leiden European City of Science. 

  

Sprekers en programma

Het event bestaat uit:

- Een welkom door prof. dr. Wilco van Dijk, directeur van het Kenniscentrum Psychologie en Economische Gedrag.

- We vervolgen de avond met gesproken columns door Marieke Tollenaar (Universitair Docent Psychologie), Robert Vonk (lid Raad voor Volksgezondheid & Samenleving), Elmar Hommes (directeur Schuldhulpmaatje), en Jessica Kiefte-de Jong (hoogleraar Population Health). Sprekers delen hun standpunten over de relatie tussen stress en gezondheid en hoe dit aangepakt kan of moet worden.

- Daarna volgt een paneldiscussie met de sprekers.

- We sluiten af met een borrel waar je demonstraties van onderzoekers kunt bezoeken en ervaart hoe stress in de wetenschap wordt gemeten. 

 

Locatie

De lezing is in het Utopa-Weeshuis in Leiden, Hooglandse Kerkgracht 17. Op 20 minuten lopen vanaf Station Leiden Centraal. Zie hier de routebeschrijving

 

Tijd

We beginnen met een inloop vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 en de afsluitende borrel waar je demonstraties kunt bezoeken is van 21.00-22.00 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info