Lentesymposium: De stille strijd achter financiële schaamte

Gratis Aanmelden

Van taboe naar begrip

 

Op 19 juni 2024 organiseren wij van 13:00 tot 16:30 een Lentesymposium over financiële schaamte. Deelname is gratis.

 

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan.

 

Programma

We hebben interessante sprekers uit de wetenschap en praktijk. Aan het woord komen onder andere Henna Kappar, Marc Mulder en Elise Seip

 

  • Henna Kappar had alles wat er nodig is voor financiële zekerheid: een vaste baan, een koophuis, spaargeld en financiële kennis. Maar toen zij werd ontslagen tijdens de financiële crisis en langdurig ziek werd, kwam ze alsnog in de schulden terecht. Uiteindelijk heeft Henna weer grip op haar financiële situatie gekregen en nu zet zij zich in om anderen te helpen. Onder andere door gratis workshops te geven in buurthuizen over schulden en emoties.

  • Marc Mulder is als ervaringsdeskundige werkzaam bij Movisie. Zijn ervaring met zowel het hebben van schulden als het helpen van andere mensen met schulden, maakt hem een uitgelezen persoon om ons meer te vertellen over financiële schaamte en over zijn missie om het schuldenlandschap te veranderen.

  • Elise Seip is universitair docent bij de sectie Sociale, Economische en Organisatiepsychologie en doet onderzoek naar de invloed van emoties op perceptie en gedrag. Ze vertelt over de rol van veerkracht bij het omgaan met schaamte in het contact tussen schuldeiser en schuldenaar. Ze beschrijft hoe een mogelijke interventie om het contact te vergroten eruit kan zien. Daarbij blijkt dat de interventie anders werkt voor mannen dan voor vrouwen.

 

Houd voor updates onze LinkedIn-pagina en website in de gaten. 

 

Is dit iets voor mij?

Als het onderwerp je aanspreekt ben je van harte welkom. 

 

Locatie

Het symposium vindt plaats in de Leithenzaal in het Utopa-Weeshuis, aan de Hooglandse Kerkgracht 17 in Leiden. Deze locatie bevindt zich op ca. 20 minuten loopafstand van Leiden CS. Zie hier de routebeschrijving.

 

Praktische informatie

Inloop vanaf 12:30, het programma start om 13:00. Na afloop is er een borrel.

 

Deelname is gratis. Kom je ook? Vul dan graag onderstaand formulier in.

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info