Basistraining gedragsinzichten

Wordt verwacht

Data
Najaar 2023

 

Locatie
Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag
Hooglandse Kerkgracht 17H, Leiden
Online deelnemen is niet mogelijk


Deelnemers

Er is in totaal plek voor 20 deelnemers.

Aanmelden

Waarom doen mensen wat ze doen? Hoe komt het bijvoorbeeld dat veel mensen duurzaamheid een belangrijk thema vinden, maar toch moeite hebben om duurzame keuzes te maken? Duik in de wereld van het menselijk gedrag, en leer over wat ons drijft als mens, hoe gedrag tot stand komt – en hoe je die kennis kan gebruiken binnen je eigen werk.   

 

Let op: onze nieuwe lichting start in het najaar 2023. Aanmelden is nog niet mogelijk. Wil je graag per e-mail op de hoogte gehouden worden van de inschrijving? Schrijf je onderaan in voor de interesselijst.


Opzet training 
In deze interactieve 2-daagse training ontdek je de toegevoegde waarde van ‘de factor mens’ bij het uitvoeren van je werk. Onze trainers van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag laten je zien welke mechanismen bepalend zijn voor menselijk gedrag en hoe inzichten uit de gedragswetenschappen gebruikt kunnen worden om gedrag te veranderen. Aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden leer je op een interactieve wijze hoe je binnen je eigen werkveld gedragsvraagstukken kunt herkennen, en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. 
 

Thema's die aan bod komen 

  • Menselijke drijfveren / motieven
  • Hoe mensen informatie verwerken
  • Beslisregels die mensen hanteren
  • De invloed van emoties op ons gedrag
  • De ontwikkeling van gedragsinterventies
  • De ethiek van gedragsverandering

 

Programma 
De training bestaat uit twee lesdagen van elk 6½ uur (10.00-16.30) op ons Kenniscentrum te Leiden. Elke lesdag worden inhoudelijke onderwerpen uitgediept en geïllustreerd met relevante praktijkvoorbeelden, afgewisseld met interactieve sessies waarin deelnemers onder begeleiding van de trainers in groepjes aan de slag gaan met het toepassen van wat ze geleerd hebben op een (eigen) gedragsvraagstuk. 
 
Doelgroep  
Onze doelgroep bestaat uit professionals die werkzaam zijn voor een organisatie die zich inzet voor het maatschappelijk belang. Dit kunnen medewerkers bij de overheid of non-profit organisaties zijn, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld instellingen binnen de sociale of financiële sector die het publieke belang dienen. 


De training behandelt de basisconcepten en toepassing van gedragsinzichten. De training is daarom ook toegankelijk voor mensen die nog geen (uitgebreide) kennis van gedragsinzichten hebben.    
 
Voorbereiding  
Ter voorbereiding van lesdag 1 vullen deelnemers een korte vragenlijst in. Ook worden materialen gedeeld om alvast bekend te raken met de basiskennis van gedragsinzichten.  

Ter voorbereiding van lesdag 2 wordt deelnemers gevraagd om een gedragsvraagstuk binnen de eigen organisatie te identificeren, en om na te denken over de factoren die gewenst gedrag (door burgers, bedrijven) belemmeren en bevorderen. Beide lesdagen vragen om maximaal 1 uur voorbereidingstijd. 
 
Leerdoelen 
Na afloop van de training zijn deelnemers:  

  • Bekend met de basisconcepten van gedragsinzichten
  • In staat bij vraagstukken te herkennen of gedragsinzichten relevant zijn
  • Op de hoogte van manieren waarop gedragstechnieken kunnen worden ingezet

 

Meld je aan
Aanmelden voor deze training is nog niet mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden van de inschrijving per e-mail? Schrijf je hieronder in voor de interesselijst.

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info