Basistraining gedragsinzichten

Wordt verwacht

Op aanvraag

Najaar 2024.

 

Deelnemers

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per training.

Aanmelden

Waarom doen mensen wat ze doen? Hoe komt het bijvoorbeeld dat veel mensen duurzaamheid een belangrijk thema vinden, maar toch moeite hebben om duurzame keuzes te maken? Duik in de wereld van het menselijk gedrag, en leer over wat ons drijft als mens, hoe gedrag tot stand komt – en hoe je die kennis kan gebruiken binnen je eigen werk.   

 

De nieuwe lichting van deze training zal gaan starten in het najaar van 2024. Heb je interesse om mee te doen? Meld je dan aan voor de interesselijst onderaan deze pagina. Je krijg als eerste bericht zodra de inschrijving opengaat.

 

Opzet training 
In deze interactieve 2-daagse training ontdek je de toegevoegde waarde van ‘de factor mens’ bij het uitvoeren van je werk. Onze trainers van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag laten je zien welke mechanismen bepalend zijn voor menselijk gedrag en hoe inzichten uit de gedragswetenschappen gebruikt kunnen worden om gedrag te veranderen. Aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden leer je op een interactieve wijze hoe je binnen je eigen werkveld gedragsvraagstukken kunt herkennen, en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. 
 

Thema's die aan bod komen 

  • Menselijke drijfveren / motieven
  • Hoe mensen informatie verwerken
  • Beslisregels die mensen hanteren
  • De invloed van emoties op ons gedrag
  • De ontwikkeling van gedragsinterventies
  • De ethiek van gedragsverandering

 

Programma 
De training bestaat uit twee lesdagen van elk 6 uur (10.00-16.00). Elke lesdag worden inhoudelijke onderwerpen uitgediept en geïllustreerd met relevante praktijkvoorbeelden, afgewisseld met interactieve sessies waarin deelnemers onder begeleiding van de trainers in groepjes aan de slag gaan met het toepassen van wat ze geleerd hebben op een (eigen) gedragsvraagstuk. 
 
Doelgroep  
Onze doelgroep bestaat uit professionals die werkzaam zijn voor een organisatie die zich inzet voor het maatschappelijk belang. Dit kunnen medewerkers bij de overheid of non-profit organisaties zijn, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld instellingen binnen de sociale of financiële sector die het publieke belang dienen. 


De training behandelt de basisconcepten en toepassing van gedragsinzichten. De training is daarom ook toegankelijk voor mensen die nog geen (uitgebreide) kennis van gedragsinzichten hebben.    
 
Voorbereiding  
Voor lesdag 1 is geen voorbereiding nodig. Ter voorbereiding van lesdag 2 wordt deelnemers gevraagd om een gedragsvraagstuk binnen de eigen organisatie te identificeren, en om na te denken over de factoren die gewenst gedrag (door burgers, bedrijven) belemmeren en bevorderen. 
 
Leerdoelen 
Na afloop van de training zijn deelnemers:  

  • Bekend met de basisconcepten van gedragsinzichten
  • In staat bij vraagstukken te herkennen of gedragsinzichten relevant zijn
  • Op de hoogte van manieren waarop gedragstechnieken kunnen worden ingezet

 

Interesse?

Neem contact met ons op via info@kcpeg.nl of via onderstaand formulier voor de mogelijkheden en om een offerte aan te vragen. 

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info