Brainstormsessie: Verminderen van financiële stress bij studenten

Gratis Aanmelden

Hoe kunnen we financiële stress bij studenten verminderen? Denk met ons mee! 

 

Op woensdag 8 maart organiseert het Kenniscentrum Psychologie en Economisch gedrag (KCPEG) een brainstormsessie over financiële stress bij studenten. In deze sessie gaan we met elkaar het gesprek aan en op zoek naar oplossingen om financiële stress bij studenten te verminderen.

 

Waarom dit evenement? 

Steeds meer studenten en jongeren kampen met financiële problemen of schulden. Onderzoek uit 2019 onder bijna 5.000 hbo-studenten laat zien dat ruim een kwart van de studenten vaak zorgen heeft over de hoogte van hun studieschuld. En een op de vijf studenten geeft aan moeilijk rond te komen. Geldzorgen zijn stressvol, kunnen grote impact hebben op studievoortgang, hebben een negatief effect op de mentale gezondheid en kunnen studenten tot ver in hun volwassen leven blijven achtervolgen. Daarom is het belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan over hoe we financiële stress bij jongeren kunnen verminderen. Zodat we kunnen helpen of, nog beter, problemen kunnen voorkomen.

 

Wat kun je verwachten?

In deze brainstormsessie brengen wij studenten en belanghebbende organisaties samen. Wij hopen in deze sessie veel input te generen en de behoefte van studenten in kaart te brengen, om daarmee financiële stress bij studenten aan te pakken. We beginnen de middag met enkele presentaties waarin we het onderwerp vanuit verschillende kanten belichten. Sprekers zijn Wilco van Dijk (Hoogleraar Economische Psychologie en directeur KCPEG), Bregje Bekers (Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid) en de studenten van de Denktank StudentEnStad Leiden. Hierna zullen we met alle aanwezigen brainstormen over hoe we financiële stress bij studenten kunnen verminderen en voorkomen.

 

Wat gaan we doen met deze input?

We vinden het belangrijk om dit project vóór studenten ook daadwerkelijk mét studenten aan te gaan. De input van de sessie zal het Kenniscentrum gebruiken bij de invulling en het starten van een nieuw project waarbij we financiële stress bij studenten aan gaan pakken.  

 

Locatie

De brainstormsessie vindt plaats op het Kenniscentrum Psychologie en Economisch gedrag, op de Hooglandse Kerkgracht 17H te Leiden.  Zie hier de routebeschrijving

 

Tijd

Vanaf 13:30 ben je welkom om binnen te lopen. De sessie start om 14:00 en duurt tot ongeveer 16:30. Daarna is er de gelegenheid om na te praten tijdens de afsluitende borrel.

 

Aanmelden

Ben je student en wil je een bijdrage leveren? Of houd jij je in je werk bezig met stress bij studenten? Vul dan graag het aanmeldformulier onderaan deze pagina in. Deelname is gratis.

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info