Herfstsymposium: Grip op je eigen leven

Gratis Aanmelden

Een symposium over controle

 

Als mens houden we graag de touwtjes in eigen handen. Maar in hoeverre ervaren we ook echt controle over ons eigen leven? En hoe belangrijk is dat? En zijn wij de enige diersoort met een verlangen naar controle?

 

Op 27 november organiseren wij van 13:00 tot 17:00 een herfstsymposium over controle en gaan we dieper in op deze vragen. Deelname is gratis.

 

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan.

 

Programma

We hebben interessante sprekers uit de wetenschap, overheid en praktijk. Zo spreekt onder andere prof. dr. Mariska Kret op dit symposium. Mariska Kret is hoogleraar bij Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze won een lg Nobelprijs (bedoeld voor onderzoek dat je eerst laat lachen en daarna aan het denken zet) voor haar onderzoek naar de romantische klik tussen mensen. Mariska Kret en collega’s ontdekten dat de aantrekkingskracht tussen personen is af te lezen aan het gelijk lopen van hun hartslag en huidgeleiding. Na haar promotieonderzoek naar lichaamstaal ging ze meer vergelijkend onderzoek doen naar mensapen. Zo schreef ze het boek 'Tussen Glimlach en Grimas', en heeft ze meegewerkt aan onderzoek naar een soort Tinder voor mensapen in de hoop dat er sneller en effectiever matches kunnen worden gevonden.

 

Houd onze website of LinkedIn in de gaten voor updates over het programma.

 

Is dit iets voor mij?

Als het onderwerp je aanspreekt ben je van harte welkom. 

 

Locatie

Het symposium vindt plaats in de Leithenzaal in het Utopa-Weeshuis, aan de Hooglandse Kerkgracht 17H in Leiden. Deze locatie bevindt zich op ca. 20 minuten loopafstand van Leiden CS. Zie hier de routebeschrijving.

 

Livestream

Kun je er niet fysiek bij zijn? Geen zorgen. De sessie wordt live gestreamed. Schrijf je in en dan ontvang je van ons een Teams-link.

 

Programma

De middag start met een inloop vanaf 12:30. Het symposium begint om 13:00 en duurt tot 17:00, waarna we afsluiten met een borrel.

 

Deelname is gratis. Kom je ook? Vul dan graag onderstaand formulier in.

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info