De psychologie van financiële stress

Wordt verwacht

Data
6 juni 2024 10:00-16:00

 

Locatie
Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag

Hooglandse Kerkgracht 17H

Leiden
Online deelnemen is niet mogelijk.

 

Docent

Deze workshop wordt gegeven door Prof. dr. Wilco van Dijk en Alien van der Vliet

Aanmelden

Veel Nederlanders hebben problemen met rondkomen. Wanneer leiden deze problemen tot financiële stress? Welke effecten heeft financiële stress op ons denk- en doenvermogen. En hoe werken deze effecten door in de beslissingen die we nemen? Dit zijn een paar van de vragen die in deze workshop aan bod komen. 

 

Let op: deze workshop is net geweest op 6 juni 2024. De inschrijving is inmiddels gesloten. Schrijf je hieronder in voor de interesselijst om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops.

 

Opzet workshop

In deze 1-daagse workshop gaan we dieper in op het onderwerp financiële stress. Aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en een schat aan onderzoekservaring, laten onze experts van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag je zien wat de gevolgen zijn van financiële stress en wat voor implicaties dit kan hebben voor beleid. 

 

Thema's die aan bod komen 

  • Wat is financiële stress? 
  • Hoe beïnvloedt financiële stress denk- en doenvermogen? 
  • Hoe werkt financiële stress door in gedrag? 
  • Welke interventies zijn effectief in het verminderen van financiële stress of de effecten ervan? 

 

Programma 

De workshop bestaat uit één lesdag van 6 uur (10.00-16.00, lunch wordt verzorgd) op ons Kenniscentrum in Leiden. Tijdens de workshop worden inhoudelijke onderwerpen op interactieve wijze uitgediept. Ook komen relevante praktijkvoorbeelden aan bod.  

 

Leerdoelen 
Na afloop van de workshop zijn deelnemers: 

  • bekend met de oorzaken en effecten van financiële stress; 
  • op de hoogte van de wetenschappelijke stand van zaken wat betreft financiële stress; 
  • bekend met (gedrags-) interventies die financiële stress of de gevolgen ervan kunnen verminderen. 

Doelgroep 
Professionals die werkzaam zijn voor een organisatie die zich inzet voor het maatschappelijk belang. Dit kunnen medewerkers bij de overheid (Rijksoverheid, provincie of gemeente) of non-profit organisaties zijn, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld instellingen binnen de sociale of financiële sector die het publieke belang dienen. 

Meld je aan 
Deze workshop kost €495,- p.p. en er is plek voor minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Wil je je inschrijven voor deze training? Klik dan op 'aanmelden'. Deze link brengt je naar onze ticketshop. Wil je graag betalen per factuur? Dat kan. Stuur een e-mail naar info@kcpeg.nl en we regelen je inschrijving handmatig.

  • Let op: ben je lid van het Nederlands Instituut Psychologen (NIP)? Dan krijg je €100,- korting op al onze trainingen. Gebruik de kortingscode NIP100 bij het afrekenen en vul je NIP-nummer in bij de extra vraag.

Deelnemen als team 
Deze workshop is bedoeld voor individuen. Wil je deze workshop als team volgen? Dat kan ook. Stuur ons een e-mail (info@kcpeg.nl), dan bespreken we de mogelijkheden. 

 

Gratis plekken voor maatschappelijke organisaties

Wij reserveren voor elke training graag 5 plekken voor non-profit organisaties met een kleine beurs en een groot maatschappelijk hart. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Stuur dan een e-mail naar info@kcpeg.nl.

 

Onze verdiepende workshops geven een verdieping op een thema uit de sociale psychologie/gedragseconomie. Nieuwe wetenschappelijke inzichten komen aan bod. Hiermee bieden we onderwijs dat verder gaat dan basiskennis van de gedragswetenschappen.

 

Voorwaarden inschrijving

Bij de inschrijving ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden, die zijn opgeschreven in juridische taal. Wil je hier graag meer uitleg over? Stuur ons dan een e-mail (info@kcpeg.nl). We vertellen je graag meer over belangrijke voorwaarden in niet-juridische taal, zoals het annuleren van de cursus, betalingen, aansprakelijkheid of klachtenafhandeling. 

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info