Regie nemen en geven: motivatie en gedrag

€ 495,00

Data
14 mei 2024 10:00-16:00

 

Locatie
Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag

Hooglandse Kerkgracht 17H

Leiden
Online deelnemen is niet mogelijk.

 

Docent

Deze workshop wordt gegeven door dr. Anouk van der Weiden en dr. Hester Rijgendijk.

Aanmelden

Mensen hebben behoefte aan regie over hun eigen keuzes en gedrag, terwijl zij voortdurend te maken hebben met het gedrag en keuzes van anderen (soms zelfs vastgelegd in beleid en wetgeving). Hoe zorg je dat mensen de regels naleven wanneer dit tegenstrijdig is met hun eigen behoeftes?

 

Opzet workshop

In deze interactieve 1-daagse workshop ontdek je de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van autonomie, motivatie en zelfregulatie. Hoe beïnvloedt de sociale omgeving mensen hun gevoel van verantwoordelijkheid? En waarom willen mensen vaak alles zelf doen en hebben zij moeite om hulp te vragen of te accepteren van anderen/instanties?  

Onze experts van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag laten je zien wat het belang is van autonomie in menselijk gedrag en wat de mogelijke gevolgen zijn voor beleid of inspectie. Aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden leer je op een interactieve wijze hoe je hier binnen je eigen werkveld zelf mee aan de slag kunt. 

 

Thema's die aan bod komen 

  • Menselijke drijfveren/ motieven 
  • Autonomie 
  • Attributie 
  • Zelfregulatie 
  • Weerstand 

 

Programma 

De workshop bestaat uit één lesdag van 6 uur (10.00-16.00, lunch wordt verzorgd) op ons Kenniscentrum in Leiden. Tijdens de workshop worden inhoudelijke onderwerpen op interactieve wijze uitgediept. Ook komen relevante praktijkvoorbeelden aan bod.  

Leerdoelen 
Na afloop van de workshop zijn deelnemers: 

  • bekend met het begrip autonomie, waar het vandaan komt en wat de gevolgen zijn; 
  • op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van autonomie; 
  • op de hoogte van manieren waarop gedragstechnieken kunnen worden ingezet om met (een gebrek aan) autonomie om te gaan. 

Doelgroep 
Professionals die werkzaam zijn voor een organisatie die zich inzet voor het maatschappelijk belang. Dit kunnen medewerkers bij de overheid (Rijksoverheid, provincie of gemeente) of non-profit organisaties zijn, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld instellingen binnen de sociale of financiële sector die het publieke belang dienen. 

Meld je aan 
Deze workshop kost €495,- p.p. en er is plek voor minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Wil je je inschrijven voor deze training? Klik dan op 'aanmelden'. Deze link brengt je naar onze ticketshop. Wil je graag betalen per factuur? Dat kan. Stuur een e-mail naar info@kcpeg.nl en we regelen je inschrijving handmatig.

  • Let op: ben je lid van het Nederlands Instituut Psychologen (NIP)? Dan krijg je €100,- korting op al onze trainingen. Gebruik de kortingscode NIP100 bij het afrekenen en vul je NIP-nummer in bij de extra vraag.

Deelnemen als team 
Deze workshop is bedoeld voor individuen. Wil je deze workshop als team volgen? Dat kan ook. Stuur ons een e-mail (info@kcpeg.nl), dan bespreken we de mogelijkheden. 

 

Gratis plekken voor maatschappelijke organisaties

Wij reserveren voor elke training graag 5 plekken voor non-profit organisaties met een kleine beurs en een groot maatschappelijk hart. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Stuur dan een e-mail naar info@kcpeg.nl.

 

Onze verdiepende workshops geven een verdieping op een thema uit de sociale psychologie/gedragseconomie. Nieuwe wetenschappelijke inzichten komen aan bod. Hiermee bieden we onderwijs dat verder gaat dan basiskennis van de gedragswetenschappen.

 

Voorwaarden inschrijving

Bij de inschrijving ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden, die zijn opgeschreven in juridische taal. Wil je hier graag meer uitleg over? Stuur ons dan een e-mail (info@kcpeg.nl). We vertellen je graag meer over belangrijke voorwaarden in niet-juridische taal, zoals het annuleren van de cursus, betalingen, aansprakelijkheid of klachtenafhandeling. 

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info