Seminar Financieel Gedrag

Gratis Aanmelden

Op woensdag 9 november organiseert het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag (KCPEG) een Seminar Financieel Gedrag. Het wordt een boeiende middag met presentaties en gesprekken over het bevorderen van gezond financieel gedrag.

 

Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier. Deelname is gratis.

 

Sprekers en deelnemers panelgesprek

Aisa Amagir (Hogeschool van Amsterdam)

Shekinah Dare (Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten & KCPEG)

Ester Iking (Pensioenfonds ABP & KCPEG)

Olaf Simonse (KCPEG)

Minou van der Werf (Universiteit Maastricht)

 

Programma

Het nemen van weloverwogen financiële beslissingen is van groot belang in onze moderne samenleving, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Shekinah Dare zal ingaan op de relaties tussen enerzijds financiële kennis, psychologische factoren en gezond financieel gedrag en anderzijds financiële tevredenheid en financieel welzijn. 

 

Ester Iking geeft antwoord op de vraag welke drempels mensen ervaren om hun pensioen te checken. En bespreekt wat we kunnen doen om deze drempels te verlagen.

 

Aisa Amagir deelt de eerste resultaten van een grootschalige kwalitatieve studie onder drie groepen die te maken hebben met een gebrek aan (zeker) werk en/of geld, én belangrijke levensgebeurtenissen: 18 worden, echtscheiding of ziekte.

 

Olaf Simonse bespreekt een longitudinaal onderzoek waarin hij gekeken heeft naar de rol van financiële stress bij verschillen in mentaal welzijn in Nederland tijdens het eerste halfjaar van Corona.

 

We sluiten de middag af met een panelgesprek onder leiding van Minou van der Werf.

 

Locatie

Het seminar is in PLNT Leiden (zaal The Launch), Langegracht 70, Leiden. Op 10 minuten lopen vanaf Station Leiden Centraal. 

 

Dit seminar vindt alleen op locatie plaats en wordt niet opgenomen. 

 

Tijd

We beginnen met een inloop met een kopje koffie of thee vanaf 13:00. Daarna start het seminar, waarin er tijd en ruimte om na te praten met een drankje. Om 16:30 is het evenement afgelopen. 

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info