Omgaan met weerstand

Wordt verwacht

Data
23 april 2024

 

Locatie
Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag

Hooglandse Kerkgracht 17H

Leiden
Online deelnemen is niet mogelijk.

Aanmelden

Weerstand is een term die vaak voorbij komt. Waar komt weerstand toch vandaan? En hoe kom je er van af? En moet je er eigenlijk wel van af willen? 

 

Let op: deze workshop heeft plaatsgevonden in april 2024.  Een nieuwe editie wordt georganiseerd in 2025. Schrijf je hieronder in voor de interesselijst om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops.


Opzet workshop 
In deze 1-daagse workshop staan we stil bij het onderwerp weerstand. In de ochtend duiken we in de gedragswetenschappelijke literatuur, om weerstand beter te begrijpen. In de middag presenteren onze experts van het Kenniscentrum manieren om weerstand bij een doelgroep te herkennen en concreet te maken. Ook gaan we verder in op de gevolgen van weerstand: we behandelen diverse interventietechnieken om weerstand weg te nemen of juist te borgen. 

 

Thema's die aan bod komen 

 • Reactantie
 • Rechtvaardigheid 
 • Groepsgedrag
 • Woede
 • Empathie 
 • Apathie 
 • Vertrouwen 
 • Ethiek

 

Programma 
De workshop bestaat uit één lesdag van 6 uur (10.00-16.00, lunch wordt verzorgd) op ons Kenniscentrum in Leiden. Tijdens de workshop worden inhoudelijke onderwerpen op interactieve wijze uitgediept. Naast theoretische verdieping is er ruimte om de aangereikte gedragskennis op (eigen) casussen toe te passen. 

Leerdoelen 
Na afloop van de workshop zijn deelnemers:  

 • bekend met de basisconcepten van weerstand, waar het vandaan komt en wat de gevolgen zijn; 
 • in staat de bron en de gevolgen van weerstand te herkennen; 
 • op de hoogte van manieren waarop gedragstechnieken kunnen worden ingezet om met weerstand om te gaan. 

 
Doelgroep 
Professionals die werkzaam zijn voor een organisatie die zich inzet voor het maatschappelijk belang. Dit kunnen medewerkers bij de overheid (Rijksoverheid, provincie of gemeente) of non-profit organisaties zijn, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld instellingen binnen de sociale of financiële sector die het publieke belang dienen. Deze kennis is relevant voor professionals die te maken hebben met weerstand bij mensen of organisaties.  
 
 

Onze verdiepende workshops geven een verdieping op een thema uit de sociale psychologie/gedragseconomie. Nieuwe wetenschappelijke inzichten komen aan bod. Hiermee bieden we onderwijs dat verder gaat dan basiskennis van de gedragswetenschappen.

 

Voorwaarden inschrijving

Bij de inschrijving ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden, die zijn opgeschreven in juridische taal. Wil je hier graag meer uitleg over? Stuur ons dan een e-mail (info@kcpeg.nl). We vertellen je graag meer over belangrijke voorwaarden in niet-juridische taal, zoals het annuleren van de cursus, betalingen, aansprakelijkheid of klachtenafhandeling. 

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info