Verdiepende workshop: regie nemen en geven (motivatie en gedrag)

€ 495,00

Data
Dinsdag 18 april van 10:00-16:00. 

 

Locatie
Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag

Hooglandse Kerkgracht 17H

Leiden
Online deelnemen is niet mogelijk

 

Docent

Deze workshop wordt gegeven door dr. Anouk van der Weiden.

Aanmelden

Mensen hebben voortdurend te maken met de keuzes en het gedrag van anderen (soms zelfs vastgelegd in beleid en wetgeving), terwijl zij tegelijkertijd een behoefte hebben aan regie over hun eigen keuzes en gedrag. Hoe zorg je dat mensen de regels naleven wanneer dit tegenstrijdig is met hun eigen behoeftes? Hoe beïnvloedt de sociale omgeving hun gevoel van verantwoordelijkheid? En waarom willen mensen vaak alles zelf doen en hebben zij moeite om hulp te vragen of te accepteren van anderen/instanties?  


Opzet workshop

In deze interactieve 1-daagse workshop ontdek je de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van autonomie, motivatie en zelfregulatie. Onze experts van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag laten je zien wat het belang is van autonomie in menselijk gedrag en wat de mogelijke gevolgen zijn voor beleid of inspectie. Aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden leer je op een interactieve wijze hoe je hier binnen je eigen werkveld zelf mee aan de slag kunt. 

 

Thema's die aan bod komen 

  • Menselijke drijfveren/ motieven 
  • Autonomie 
  • Attributie 
  • Zelfregulatie 
  • Weerstand 

 

Programma 

De workshop bestaat uit één lesdag van 6 uur (10.00-16.00) op ons Kenniscentrum in Leiden. Tijdens de workshop worden inhoudelijke onderwerpen op interactieve wijze uitgediept. Ook komen relevante praktijkvoorbeelden aan bod.  

Leerdoelen 
Na afloop van de workshop zijn deelnemers: 

  • bekend met het begrip autonomie, waar het vandaan komt en wat de gevolgen zijn; 
  • op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van autonomie; 
  • op de hoogte van manieren waarop gedragstechnieken kunnen worden ingezet om met (een gebrek aan) autonomie om te gaan. 

Doelgroep 
Professionals die werkzaam zijn voor een organisatie die zich inzet voor het maatschappelijk belang. Dit kunnen medewerkers bij de overheid (Rijksoverheid, provincie of gemeente) of non-profit organisaties zijn, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld instellingen binnen de sociale of financiële sector die het publieke belang dienen. 

Meld je aan 
Deze workshop kost €495,- p.p. en er is plek voor minimaal 10 personen en maximaal 20 deelnemers. Wil je je inschrijven voor deze training? Klik dan op 'aanmelden'. Deze link brengt je naar onze ticketshop. Betalen op factuur is mogelijk met de optie 'Bankoverschrijving'. Na aanmelding ontvang je van ons een e-mail met meer informatie.

Deelnemen als team 
Deze workshop is bedoeld voor individuen. Wil je deze workshop als team volgen? Stuur ons een e-mail (info@kcpeg.nl), dan bespreken we de mogelijkheden. 

 

Onze verdiepende workshops geven een verdieping op een thema uit de sociale psychologie/gedragseconomie. Hiermee bieden we onderwijs dat verder gaat dan basiskennis van de gedragswetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info