Verdiepende expertsessie voor gedragsdeskundigen

Gratis Aanmelden

Verdiepende expertsessie voor gedragsdeskundigen: de dynamiek van hulp geven, vragen en ontvangen

Hulp vragen is niet altijd makkelijk. Hoe zorg je dat mensen die hulp nodig hebben aan de bel trekken? Hoe kun je beleid zo inrichten dat hulp op de juiste plek terecht komt? Iemand helpen is meer dan vraag en aanbod. Door ons te verdiepen in de psychologische kant van hulpgedrag kunnen we er beter voor zorgen dat hulp terecht komt bij de mensen die het nodig hebben.

Op 6 december van 15:00 tot 16:30 zullen we in een verdiepende expertsessie ingaan op het onderwerp hulpverlening. Dit evenement is gratis, en biedt de mogelijkheid om je kennis te verdiepen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Wil jij je kennis over gedrag graag verdiepen? Meld je dan aan.

 

Wat kun je verwachten?

In deze expertsessie komt dr. Esther van Leeuwen van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag aan het woord. Esther is gespecialiseerd in de dynamiek van hulp geven, hulp vragen, en hulp ontvangen. Tijdens een presentatie van ongeveer 45 minuten deelt Esther de meest recente inzichten op dit gebied. Daarna volgt een discussie (45 minuten) aangestuurd door discussiestarters – stellingen die worden aangedragen vanuit de praktijk –, zodat we de opgedane inzichten kunnen vertalen naar het werkveld. 

Over dr. Esther van Leeuwen

Esther is werkzaam bij de Universiteit Leiden en doet al ruim 15 jaar onderzoek naar de psychologie van hulpgedrag. Zij heeft hierover meer dan 25 artikelen gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke journals, en is editor van het boek ‘Intergroup Helping’. Na zich jarenlang bezig te hebben gehouden met fundamenteel onderzoek naar hulpgedrag richt ze zich te laatste jaren steeds meer op de praktijk van hulp vragen en geven.  Esther  staat open voor samenwerking met maatschappelijke partners voor gericht onderzoek naar vragen uit de praktijk van hulpgedrag.

Is dit iets voor mij?

De expertsessies gaan dieper in op een onderwerp uit de gedragswetenschappen en zijn daarom bedoeld voor mensen met een achtergrond in de psychologie of een gerelateerde studie. Deze sessie is ook interessant voor mensen die direct of indirect bij hulpverlening zijn betrokken en meer willen leren over de psychologie achter hulpverlening.

Heb je interesse om meer te leren over gedragsinzichten maar ben je (nog) beginnend gedragsveranderaar? Wij geven ook inleidende en praktijkgerichte presentaties en trainingen, en bieden ook trainingen op maat. Houdt hiervoor onze website in de gaten of neem contact met ons op.

Locatie

De sessie vindt fysiek plaats op het Kenniscentrum Psychologie en Economisch gedrag, op de Hooglandse Kerkgracht 17H te Leiden. Deze locatie bevindt zich op 15 minuten loopafstand van Leiden CS. Zie hier de routebeschrijving.

Livestream

De sessie wordt niet gestreamed of opgenomen.

Tijd

Vanaf 14:30 ben je welkom om binnen te komen. De sessie start om 15:00 en duurt tot 16:30. Daarna is er de gelegenheid om na te praten.

Deelname is gratis. Kom je ook? Vul dan graag onderstaand formulier in!

Aanmelden

Vul uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info